Látványtervek: Ilyen lehetne a Lánchíd környéke, ha maradna a jelenlegi forgalmi rend

Hatalmas, besétálható terek a Lánchíd mindkét oldalán, még több fa, bicikliutak, párásító – ez várható, ha megmarad a híd jelenlegi forgalmi rendje, írja az enbudapestem.hu. A Lánchídhoz kapcsolódó megújuló közterek, utcák terveit Grabner Balázs tájépítész, a Korzó Tervezési Stúdió vezető tervezője prezentálta a sajtónak.

Széchenyi térForrás: enbudapestem.hu

A Széchényi téren az óriási körforgalom előtt mindig is három zöld terület volt, hogy a híd felé mutató Zrínyi és a Mérleg utcák kivezetést kapjanak a térre. A tervek alapján a 10 000 négyzetméternyi közlekedési terület 3000 négyzetméterre csökkenne, és olyan sétány alakulna ki, amely a Bazilikától a Lánchídon keresztül egészen a Várkert bazárig elvezet.

Széchenyi térForrás: enbudapestem.hu

A Széchenyi rakparton a villamos vonala régebben beljebb húzódott és fasor volt mellette, a jelenlegi vonal ezeknek a fáknak a helyére épült. Ezt a fasort kapnánk vissza a látványtervek szerint, így sétálva egészen a Vásárcsarnokig el lehetne jutni.

Clark Ádám térForrás: enbudapestem

A turisták által is kedvelt Clark Ádám téren is a gyalogosoknak kedvezőbb kialakítás szerepel a tervekben, fásítással, nagyobb buszmegállókkal, párásítókkal. A körforgalomban rózsaablak-szimbólum lenne virágokból kirakva, ami a várból is jól látszana.

Clark Ádám térForrás: enbudapestem.hu

A József Attila utca árkádos háza előtt új járda, a két sáv mellett pedig bicikliút is futna. Emellett fasort is kapna (ma egy fa sincs itt) a Széchenyi tér felé vezető út, kiülős-teraszos funkciókkal.

Széchenyi térForrás: enbudapestem.hu

Arról, hogy szeretnénk-e, hogy a Lánchíd mostani forgalmi rendje megmaradjon vagy sem, a Budapesti Lakógyűlés keretében lehet szavazni június 11-ig.

József Attila utcaForrás: enbudapestem.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek