Szinyei festménye a legújabb csoda egy pesti tűzfalon

A Neopaint Works tűzfalfestő csoport legújabb monumentális alkotása Szinyei Léghajója, 500m2-en.  Nemcsak Budapesten, de országosan is egyedülálló, hogy egy híres festmény hiteles reprodukciója kerüljön fel egy tűzfalra. Az idén 125. tanévét kezdő Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai mostantól a névadó egyik legismertebb alkotásának hatalmas méretű változatát láthatják majd nap, mint nap.

Forrás: Neopaint Works

„A léghajó szimbóluma az emberi gondoltatok szárnyalásának és a művészi szabadságnak, mely mégsem távolodik el kozmikus magasságokba, hanem az emberiség élettere, a föld közelében marad" – olvasható Szinyei Merse Anna, a dédnagyapja életét és munkásságát feldolgozó könyvében a művész „talán legeredetibb, hetyke-tréfás", 1882-ben készült festményéről.

A középiskola vezetősége régóta fontolgatta a belső udvaron lévő óriási tűzfal felület megfestését, dekorálását, amire a kerek évforduló tökéletes alkalmat adott. A Neopaint csoport festőművészei egyértelmű ajánlása volt a Léghajó megjelenítése. 

Óriási kihívás volt a 42x39,3 cm-es festmény megjelenítése egy ekkora felületen.

Az amúgy kisméretű kép számtalan apró részletet tartalmaz, amelyek felnagyítva előkerülnek, illetve Szinyei egyedi ecsetvonásait is ábrázolni kellett úgy, hogy az óriás festmény végül visszaadja a Léghajó valódi hangulatát. Az 500 m2-es falfestmény 2 hét alatt készült el, 5 festőművész közreműködésével – tudtuk meg a Neopaint Works sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek