Kínos baleset: Ráömlött a kóla a Bosch-kiállítás egyik festményére

Kínos baleset történt a Szépművészeti Múzeum történetének egyik legnépszerűbb kiállításán, a Menny és pokol között – Hieronymus Bosch rejtélyes világa címűn. Egy látogató kólával öntött le egy kiállított festményt – számolt be róla több hírportál is, köztük a vg.hu.

A kiállítás július 17-ig látogathatóForrás: MTI/Bruzák Noémi

A Népszava információi szerint a leöntött kép nem Bosch-alkotás, a Szépművészeti Múzeum tulajdona, és nem is károsodott véglegesen.

A kiállítótérbe egyébként tilos ételt és italt bevinni, az intézmény weboldalán olvasható látogatási szabályok egyetlen esetben engednek kivételt: „Ha egészségileg indokolt, kizárólag szénsavmentes folyadék egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban bevihető, de fogyasztása csak kiállítótéren kívül engedélyezett."

A múzeum minden kiállításra külön biztosítást köt, amelynek összegét az állam állja: a Bosch-kiállítás szállítási közbeszerzési kiírása szerint a műtárgyak biztosítási összege csaknem 94 milliárd forint.

A kiállításra eddig több mint 100 ezren voltak kíváncsiak. A művész teljes életművének csaknem felét, azaz tíz festményét tudták egybegyűjteni, amelyeket Budapesten július 17-ig tekinthetnek meg az érdeklődők. A flamand mester festményei és rajzai mellett az életmű előzményeihez kapcsolódó alkotásokat, valamint műhelyének és követőinek legjellegzetesebb műveit is kiállították. Mintegy kilencven műalkotás kapott helyet a közgyűjteményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek