Szarajevó óriási falfestménnyel tiszteleg a Forma1-es pilóta előtt

Szarajevó egy hatalmas falfestménnyel fejezi ki tiszteletét Michael Schumacher előtt 53. születésnapja alkalmából - olvasható a sarajevotimes.com oldalán.

A hétszeres világbajnok Forma1-es pilóta, aki 2013 óta fekszik kómában súlyos fejsérülése miatt, korábban kétszer is ellátogatott Szarajevóba, és jelentős összeget adományozott a városnak. Schumacher 1996-ban azért látogatott Bosznia fővárosába, hogy a dél-szláv háborúban megsérült gyerekeknek segítsen. Közös fotókat készített velük, játékokat ajándékozott, és segítette a helyi kórház és a város épületeinek helyreállítását is. A német legenda 1,5 millió euróval támogatta a helyieket. 

A 10x13 méteres óriási falfestmény egy a versenyző által látogatott gyerekkórház közvetlen szomszédságában kapott helyet. „Michael egy olyan személy, akinek a város polgárai igazán hálásak lehetnek. Ez a mi kis köszönetnyilvánításunk mindazért, amit a háború alatt értünk tett. Gondolunk a családjára ezekben az időkben" – mondta Benjamin Cegic, a freskó egyik festője. Sajtóhírek szerint a város petíciót indított, hogy a nemzetközi repülőtérre vezető utat is Schumacherről nevezzék el. 

 (A borítókép csak illusztráció, forrása: Shutterstock/Sasa Gvozdenovic)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek