Designerek és kézművesek pakolják ki portékáikat a Józsefváros szívében

Egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhatunk karácsony előtt két alkalommal a nemrégiben megnyílt Turbina Kulturális Központban. A budapesti alkotókat bemutató Makers of Budapest vásárán értékes és egyedi ajándékokat szerezhetünk be a szeretteinknek. A tervek szerint havi rendszerességgel rendezik majd meg az eseményt, ahova a designra és a kortárs kézművességre nyitott közönséget várják a szervezők.

Makers of BudapestForrás: Makers of Budapest

A fogyasztói kultúra kritikája, környezettudatos szemlélet, helyi alapanyagok, természetbarát gyártás, egyedi termékek, fellépés a tömegtermeléssel, a túlfogyasztással és az eldobhatóság kultúrájával szemben – erről szól címszavakban a Józsefváros szívében megrendezett vásár.

Makers of BudapestForrás: Makers of Budapest

A Makers' Market minden vásárán közel negyven tervező nagyszerű egyedi alkotásai mellett koncertek, workshopok és különleges vegán bisztromenü várja a látogatókat. A vásárokat idén december 12-én 10 és 16 óra között és december 21-én 13 és 19 óra között rendezik meg.

Makers of BudapestForrás: Makers of Budapest

Az eseménysorozat szervezői, Boldizsár Károly és Hoffmann Petra komoly tapasztalattal rendelkeznek a design piacok és iparművészeti vásárok területén, résztvevőként és szervezőként egyaránt. Károly a Bomo Art Budapest alapítójaként hazai és nemzetközi vásárok állandó résztvevője, Petra a Stilblog alapítójaként a korábbi évek során több alkalommal szervezett design vásárt Best of Stilblog néven. Emellett Magyarország legnagyobb használtruha vására, a Gardrób is az ő nevéhez fűződik. Mindketten számos külföldi designvásáron és kiállításon vettek részt, mely előképek határozottan formálják a Makers' Market rendezvénysorozat profilját.

Makers of BudapestForrás: Makers of Budapest

Címlapkép forrása: Makers of Budapest 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek