Illúziók Múzeuma nyílt Budapesten: itt semmi sem az, aminek látszik

December 1-én nyitotta meg kapuit az Illúziók Múzeuma Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky út 3. szám alatt. A múzeum érdekes vizuális, érzékletes és edukatív élményt nyújt egy maréknyi felfedezésre váró illúzióval.

Forrás: illuziokmuzeuma.hu

A látogatók találnak itt többek között Ames Szobát, Fordított és Végtelen Szobát, Antigravitációs Szobát, és beléphetnek egy Örvénylő alagútba, melynek forgó hengerén nem könnyen küzdi át magát az ember – pedig a padló a talpa alatt valójában vízszintes és mozdulatlan. A Tükrök Szobájában az eltorzított tükörképünk néz vissza ránk, és az arányokkal is játszhatunk, miközben szürreális fotókat készíthetünk magunkról, emellett egy Játékszobát is találunk itt izgalmas fejlesztő játékokkal és logikai kirakósokkal.

A hologramok, optikai illúziók és installációk játékos emlékeztetőt nyújtanak arról, hogy az elképzelésünk az általunk megtapasztalt világról legtöbbször csupán illúzió. Az Illúziók Múzeumában ugyanakkor mindenre racionális, tudományos magyarázatokat találunk, és felfedezhetjük, milyen lenyűgöző a látásunk, az érzékelésünk, az agyunk működése. Megtudhatjuk, miért lát olyasmit a szemünk, amit az agyunk nem tud értelmezni - olvasható a múzeum oldalán, ahol arra is felhvíják a figyelmet, hogy a látogatók mindenképp vigyenek magukkal kamerát.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek