Háromdimenziós betűk díszítik Prága új kortárs művészeti múzeumát

Méretes, háromdimenziós bronz betűk kanyarodnak Prága jövő év elején nyitó, új kortárs művészeti múzeumának sarkán - olvastuk a Designboomon. A Kunsthalle névre hallgató művészeti központot egy, a 30-as években épült transzformátor állomásból alakították ki, és az egyik leglátványosabb vonása az egyik sarkán függőlegesen felfutó Kunsthalle felirat.

Háromdimenziós logóról már korábban is írtunk egy thaiföldi kávézó kapcsán. Ahogy a thai üzlet, úgy a prágai Kunsthalle esetében is elmondható, hogy a felirat nem csak esztétikus, de praktikus is, ugyanis különleges elhelyezkedésének köszönhetően bármelyik oldalról képes megragadni a figyelmet.

A Kunsthalle hatalmas bronz betűit a Najbrt nevű grafikai stúdió készítette, akinek nem kevés tervezésbe, módosításba, papírmodellbe és vizualizációba került a végső kialakítás. Arról nem is beszélve, hogy a bronz betűk súlya extra kihívást jelentett a tervezőcsapat számára. Ahogy Instagram-bejegyzésükben írják, a fémfelirat a legnagyobb köztéri tipográfiai projektjük eddig.

Címlapkép forrása: https://www.najbrt.cz/

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek