Szívesen aludna jégből készült ágyban, fagyott virágok között?

Szívesen aludna egy jégből készült ágyban, amelyet jégbe fagyott nyári virágok vesznek körül, miközben méhek zümmögése hallatszik? Akármilyen meglepően hangzik, ez a fő koncepciója az északi sarkkörtől 200 kilométerre északra, Jukkasjärviben fekvő svéd jéghotel egyik szobájának.

Forrás: BERNADOTTE & KYLBERG AB/Facebook

Azt már egy korábbi japán installáció esetében is megállapítottuk, hogy a virágoknak kifejezetten jól áll a jég. Most a svédországi Icehotel 365 képeit nézegetve sem csalódtunk. A jégszoba címe Szentiván-éji Álom, azaz Midsummer Nights Dream. A Szentiván-éj, azaz a nyári napforduló Svédországban az év fénypontja, hasonlóan fontos esemény, mint a karácsony. Az ünnep már csak azért is különleges nekünk, az északi sarkkörtől távol élőknek, mert ebben az időszakban Svédország bizonyos részein 24 órán keresztül nem bukik le a nap a horizonton. Az emberek ilyenkor vidékre mennek, virágokat szednek, és koszorúkat tesznek a fejükre.

BERNADOTTE & KYLBERG AB/Facebook

A Prince Carl Philip Bernadotte és Oscar Kylberg nevű tervezőpáros ennek az időszaknak a hangulatát szerette volna felidézni a fagyos jéghotelben. A svéd flóra jellemző növényeit fagyasztották a franciaágyat körülhatároló falak és a bútorok jégtömbjeibe, valamint a koszorú-szerű mennyezeti csillárba.

Emellett méhek zümmögését, fütyülő szeleket és hegedűjátékot idéző hangok teremtenek nyári hangulatot a sarkvidéki hotelben. A jégtömbök foglyul ejtik a pilanatot, egész évben élvezhetővé téve a nyár közepének hangulatát.

Címlapkép forrása: BERNADOTTE & KYLBERG SUITE/Facebook

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek