Élő jazzt és irodalmat kínál egy jó kávé mellé a Kávéházak Éjszakája

Koncertek, könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések, színházi előadások, felolvasások és gyerekprogramok várják október 9-én és 10-én Budapesten a Kávéházak Éjszakáján. Veszprém után ezúttal a főváros kávéházaiban pezsdül fel a kulturális élet: 30 helyen közel 70 ingyenes programmal készülnek a szervezők, hogy egy kicsit megálljunk, és egy jó kávé mellett belekóstoljunk a kultúrába is.

Forrás: Café Zsivágó/Facebook

Közel 20 koncert várja a jazz szerelmeseit: David Yengibarian két helyszínen is fellép, Arif Erdem Ocak több százéves török dallamai pedig a Zsivágóban lesznek hallhatóak. Különleges programnak ígérkezik Gerendás Péter élő koncertlemez-felvétele, aki még az Ibolyában is fel fog bukkanni. Az IF Kávéházban igazi jazzcsemege Neumann Balázs triója vagy a brazil, vérbő dallamokat játszó Sulamerijazz.

A zenei programok között készülő regényéből olvas fel Frei Tamás, akik a történelemre kíváncsiak a Nemzeti Emlékbizottság által kiadott Magyar Hősök című kötettel is megismerkedhetnek, mindemellett lesznek gyerekeknek és kamaszoknak szóló könyvbemutatók is. A részletes programról itt tájékozódhat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek