Ingyenes, kávéillatú rendezvényen kóstolhatnak és szórakozhatnak Veszprémben

A Kávéházak Éjszakája a fővárosban vált ismert fesztivállá, de több éves sikere után, szeptember 25-én és 26-án Veszprémben is útjára indul a Veszprém Európa Kulturális Főváros 2023-nak köszönhetően – írták az esemény közleményében. 

Forrás: Nathan Dumlao / Unsplash

A kávé illatú rendezvény ideje alatt 13 helyszínen több mint 40 program segítségével "kóstolhatunk bele a kultúrába Veszprém legnépszerűbb helyszínein".

A rendezvényen a látogatók ingyenes zenei koncerteken, irodalmi programokon, gyerek- és családi foglalkozásokon, illetve számos kóstolón vehetnek részt.

A programokat a város helyszíneihez igazítva rakták össze a szervezők, így aki a képzőművészet iránt érdeklődik, az egy új helyszínen, a Kunsztban találja majd meg a neki tetsző kortárs beszélgetéseket. A kamaszokat pedig a Cafe Frei galériája várja majd, ahol a kávé helyett süteménykóstoló és író-olvasó találkozók lesznek.

Forrás: kavehazakejszakaja.hu / Press

A városban több séta is indul majd szeptember 25-én és 26-án. Az egyik az egykori és mai kávéházakat veszi sorra, a másik pedig Veszprém történelmi fontosságú emlékeit mutatja be. Így kerül majd sor a Brusznyai emléksétára, ahol Brusznyai özvegyének, Honti Ilonának naplójából is idéznek a túravezetők. A sétákra a rendezvény oldalán található e-mail címeken keresztül lehet regisztrálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek