Solymáriak sütik a Szent István-napi kenyeret, és napraforgómagból az ország tortáját

Szó szerint minden résztvevő, díjazott, torta és kenyér megizzadt azért, hogy hivatalosan is átvegye a Szent István-napi kenyérnek, a Magyarország tortájának, a Magyarország cukormentes tortájának és az első "Egy a természettel", a Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából életre hívott verseny győztesének járó címet. 

Az ország tortája - A NapraforgóForrás: Travelo.hu

Az augusztus 10-i sajtóeseményen, melyet a Várkert Bazár teraszán tartottak, végre személyesen is bemutathatta Fodor Sándor cukrászmester a Napraforgó elnevezésű tortáját, mely elnyerte a Magyarország tortája címet. A budapesti Habcsók Cukrászda cukrásza pirított napraforgómaggal, vilmoskörtével, mézzel és csokoládéval dolgozott.

Beszterce rózsája - Hisztéria Cukrászda, TápiószecsőForrás: egycseppfigyelem.hu / Press

A Magyarország cukormentes tortájának címét Füredi Krisztián alkotása nyerte, aki már harmadik éve indul a versenyen, mert azt látja, hogy egyre nagyobb igény van a cukormentes és a mindenmentes, minőségi tortákra és süteményekre. A Beszterce rózsája hozzáadott cukor nélkül készül, és a sárgabaracké benne a főszerep, a gyümölcs több rétegben is megjelenik, és ízében jól harmonizál a dióval, valamint az étcsokoládéval.

Szent István-napi kenyérForrás: Travelo

A teraszon, a szikrázó napsütésben a Szent István-napi kenyeret is bemutatták. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke vezette fel a kenyerek díjátadóját. Amint elmondta, két kategóriában 7-7 kenyeret bírált el a szakmai zsűri. A Szent István-napi kenyér címét végül a Solymár gyöngye kapta, amely a solymári Hel Pékségben készült, az év innovatív kenyerének pedig a Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyerét választották.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek