A NASA által fejlesztett, levegőtisztító festékkel készült Budapest legújabb tűzfalfestménye

A Dob utca 35. szám alatt foghíjtelkekből alakították ki a Janikovszky-parkot. A területet körülfogó tűzfalak egyikére nemrégiben egy 500 négyzetméteres kép került fel a Neopaint csapatának köszönhetően, a Converse City Forest elnevezésű program keretében - adja hírül az enbudapestem.hu.

A kezdeményezés során olyan városi tereket rehabilitálnak, ahol már a zöldfelületeket a beépítettség miatt nem lehet növelni, így az azokat övező falfelületeket festik meg tájképekkel, zöldfelületet imitáló falfestményekkel - derül ki Tompos Márton Facebook-bejegyzéséből.

A grafikát Brunszkó 'NikonOne' László illusztrátor tervezte, aki, mint közösségi oldalán írja, mesevilágot tervezett, "ahol a bátor főhős szembenéz a nehézségekkel és a szédítő magasságban nekiindul a veszélyes bizonytalannak. Az indulás a felhőket szelő hegy, a híd egy selyemfonál amit füsti fecskék tartanak, az érkezés avagy hogy leküzdi-e a nehézségeket, azt mindenkinek a fantáziájára bízom. A klasszikus helyszínbe való illeszkedést pedig egy szolid kerettel igyekeztem segíteni, mintha egy régi mesekönyv borítóját nézegetnénk".

A kép különlegessége, hogy egy speciális, a NASA által kifejlesztett, a fotokatalízis jelenségén alapuló festékkel készült, amely a fákhoz hasonlóan légtisztító tulajdonságokkal bír – a leírás szerint egy négyzetmétere nagyjából egy fának felel meg légszűrés tekintetében.

 A címlapkép forrása: facebook.com/neopaint

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek