Új életet leheltek ebbe a '60-as évekbeli sgraffitóba

A Színes Város Csoport rohamtempóban dolgozik. Míg nemrégiben a vízipókos tűzfalukról adtunk hírt, tegnap már a Macskafogó által inspirált festmény volt a téma, ma pedig újabb alkotásról érkezett hír. Ezúttal azonban nem a rajzfilmek, hanem a '60-as évek vizuális kultúrájának világa elevenedett meg. Tegnap készült el a józsefvárosi Mindszenty téren a Tolnai Lajos utca és a József utca találkozásánál található falfelületen Somogyi János festőművész 1963-ban készült, Nők galambokkal című sgraffitójának felújítása. Miután hőszigetelték a tűzfalat, az alkotók a lehető legteljesebb módon próbálták megőrizni az eredeti mű jellegét - adja hírül az MTI.

Így nézett ki a tűzfal a felújítás előttForrás: Göröntsér Vera/kozterkep.hu/

"Amikor az eredeti művet édesapám ezen a falon elkészítette, országos jelentőségű érdeklődés övezte a sajtó részéről. Sajnos az évtizedek alatt méltatlan állapotba került, ezért vagyok nagyon büszke arra, hogy ez a projekt most megvalósulhatott, és azonnal igent mondtam a Színes Város vezetőinek megkeresésére, hogy újjá varázsolják ezt a művészeti alkotást" - idézi a Színes Város közleménye Somogyi Medina Katalint.

Az ismert magyar meséket és rajzfilmeket népszerűsítő tűzfalfelújító program részeként valósult meg a Mindszenty téri projekt is. Ennek keretében eddig a Szaffi, a Vuk két változata mellett a Vízipók-csodapók és a Macskafogó készült el a Szigony utcában. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek