Virágba borítják a Városliget állatkertjét

Begóniák, sétányrózsák, bársonyvirágok, díszcsalánok, nebáncsvirágok és csillagcsokrok százai pompáznak szerte a fővárosi állatkertben, a fagyosszentek elmúltával ugyanis megkezdték az egynyáriak kiültetését a virágágyakba.

Forrás: Zoobudapest.com

A városligeti intézmény kerítései mögött összesen 2526 növényfajból álló gyűjtemény található, melyek megőrzéséről és szaporításáról az ott dolgozók gondoskodnak. Ugyanakkor az egy- és kétnyáriak kiültetésének is nagy hagyománya van náluk, ezért meg is kezdték a közönség számára leglátványosabb eredményt ígérő kerti munkákat.

Forrás: Zoobudapest.com

A hétezer palántából 3970 darabot vásároltak, háromezret viszont a saját, a kulisszák mögötti területen található üvegházukban termesztettek. "A virágpompához, amit a látogató Állatkert-szerte láthat, nem kevés háttérmunkára van szükség. Az egynyáriak, a gondos palántanevelésnek hála, már most is szépen virágoznak, heteken belül pedig valóságos virágtengerré változtatjuk az ágyásokat" – fogalmaznak a fővárosi állatkert weboldalán.

Forrás: Zoobudapest.com

A növények közül a sétányrózsáknak különleges jelentőségük van a hamarosan megnyíló Lepkekertben. Ezek a növények ugyanis nemcsak szépek, de nektárjuk a kikelő lepkék számára táplálékul is szolgál. Vagyis a Lepkekertben már az első bábok megérkezése előtt gondoskodni kell a sétányrózsák kiültetéséről.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek