Kisfesztivált terveznek Pilisborosjenőre a virágzó levendulamező közelébe

Szabadság, öröm, fesztelenség, kikapcsolódás, együttlét – ezt ígérik a Szeláví! Fesztivál szervezői azoknak, akik ellátogatnak majd a Pilisborosjenőre tervezett új, családias hangulatú kisfesztiválra. A település a Pilisi Parkerdő közvetlen szomszédságában van, ahol olyan természeti és épített szépségek várnak ránk a környéken, mint a Teve-szikla, a Kevélyhegyi Levendulamező, vagy az egri vár másolata.

Forrás: Szelaví Fesztivál / Press

A slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében induló rendezvényt idén először hívják életre a szervezők, méghozzá a levendulavirágzás idején. A fesztiválterület ugyanis a Kevélyhegyi Levendulamező szomszédságában található, és szép rálátást kínál Jenőre is. A fesztivál fő karaktere maga Jenő, hiszen a legtöbb esetben a helyiek is így emlegetik a településüket.

A június 18. és 20. közöttre tervezett piknikezős fesztiválon a szép kilátás mellett lesz még zene, irodalom, tánc és gyerekprogramok is, valamint gasztronómia és iparművészeti vásár. A levendulák sűrűjébe érkezik majd többek között Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, zenésztársainak kíséretében fellép Szirtes Edina Mókus, dübörög majd a Swing á la Django és Horányi Juli közös koncertje, a Csaknekedkislány tánczenekar, de a nemrégiben Pilisborosjenőre költöző Németh Juci és G. Szabó Hunor kettőse is fellép.

A gyerekek örömére érkezik Farkasházi Réka és a Tintanyúl, továbbá Rutkai Bori Bandája is. Emellett láthatjuk majd Beck Zoli önálló szerzői estjét, lesz Szeder Trió, és koncertet ad a Müller Péter Sziámi AndFriends. Az estéket DJ Hanzee pörgeti majd fel. A részletes programokért, a kiállítók és gasztronómiai finomságok listájáért Jenőt kell keresnünk a Szelaví Fesztivál honlapján, ahol a jegyvásárlás is elérhető lesz május 1-től. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek