Már mobilon is megvásárolhatók a BKK negyedéves és éves bérletei

Május 3-tól, vagyis mától már a negyedéves és a kedvezményes éves Budapest-bérletek is megvásárolhatók okostelefonon, valamint megújul az ehhez szükséges applikációk menüstruktúrája is, tájékoztatta szerkesztőségünket a BKK. 

A közlemény szerint aki a havi bérletét jelenleg is mobiltelefonon használja, illetve aki papír alapú havi, vagy hosszabb időszakra szóló bérletet szokott vásárolni, annak mindenképp megéri váltani. Amellett, hogy a mobiljegy használata praktikus,a negyedéves bérlettel majdnem 10 nappal tovább lehet utazni mint három darab havi bérlettel, hiszen 100 napig érvényes.

A menüstruktúra is megújult az egyes mobiljegy-applikációkban. A kategóriák neve ügyfélbarát lett, segítve a bérlet- és jegyválasztást, a magánszemélyeknek szóló és a céges bérletek pedig külön-külön menüpontba kerültek. A legnépszerűbb bérlet- és napijegy típusok a menü elején szerepelnek, hogy gyorsabban elérhetők legyenek.

Forrás: BKK / Nyirő Simon

A mobiljegy használata is egyszerű, csupán a vásárlásához szükséges applikáció (Közlekedési Mobiljegy, K&H mobilbank, Simple, Telenor Wallet, VoxPay) letöltése szükséges hozzá. Az elsőajtós járműveknél, illetve a metróállomásokon a mobiljegy esetében egy kódot kell beolvasni a telefonnal, majd a képernyőn megjelenő mozgó ábrát kell megmutatni a járművezetőnek, vagy a metróállomáson beléptetést végző személyzetnek. Egyes alkalmazásokban a „metrómegállók" gomb is használható az animáció megjelenítéséhez.

A mobiljegy használatról minden további fontos információ megtalálható a bkk.hu/mobiljegy oldalon.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek