Új híd épülhet az összekötő vasúti híd elbontott darabjaiból

Mint Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője Facebook-oldalán hírül adta, folytatódnak a korábban megkezdett kulturális fejlesztéseket Óbuda-Békásmegyeren.

A H-híd látványterveForrás: https://www.facebook.com/busofficial

A Hajógyári-szigeten megvalósuló kulturális központ újabb fejezetéhez érkeztek a munkálatok, elindult a közbeszerzés a régi és rossz állapotú hidak, a K és a H-híd kicserélésére. A H-híd fejlesztésével a Fő téren lévő Zichy-kastély, mint a kulturális negyed kapuja, kétszintű gyalogos híddal kapcsolódik össze a jövőben a Hajógyári-sziget központi területével, így a Fő térről, és a Szentlélek térről is könnyen elérhetővé válnak a kulturális negyed galériái, próbatermei, koncerthelyszínei, valamint a jövőbeli éttermek, illetve kávézók.

Forrás: https://www.facebook.com/busofficial

Mint Vitézy Dávid Facebook-oldaláról kiderül, felmerült, hogy az új K és a H-hídba épüljenek bele az Összekötő vasúti híd elbontott, 68-73 éves darabjai, erről jelenleg még folynak a vizsgálatok. A K-hídnál a korábbi vasúti híd már kiszolgálta az élettartamát közúti hídként is. A H-híd a tervek szerint két szintes lesz, és a gyalogosok és kerékpárosok az óbudai Fő tér és Szentlélek tér felől is megközelíthetik, alsó szintjén pedig az alsó rakparthoz csatlakozik.

Forrás: https://www.facebook.com/busofficial

Végleges döntés még nincs, a konkrét óbudai helyszínekre vonatkozó tervezés és vizsgálatok kezdődnek most meg, hogy kiderüljön, tényleg racionálisan, gazdaságosan és műszakilag megvalósítható-e ez a koncepció - olvasható az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek