Videón a készülő Összekötő vasúti híd munkálatai

  A Déli összekötő vasúti híd Magyarország legfontosabb és legforgalmasabb vasúti összeköttetése a Dunán, itt zajlik az ország áthaladó vasúti forgalmának túlnyomó része. A híd közvetlenül a Rákóczi híd mellett, annak déli oldalán található.

  Déli összekötő vasúti hídForrás: Globetrotter19/commons.wikimedia.org

  A 2020-ban megalakult Budapest Fejlesztési Központ a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia első lépéseként a vasúti hidat rekonstruálja és bővíti, mint a Wikipédia szócikkéből kiderül. A magyarepitok.hu híre szerint nemrégiben a vasúti híd harmadik pályájának helyet adó új átkelő került a helyére a Duna Aszfalt munkájával, ezután pedig az eddig használt két pálya rekonstrukciója következik.

  A beruházás a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. együttműködésében épülő Déli Körvasút első fejlesztési üteme. Az engedélyezési terveket és a híd kiviteli terveit a Főmterv Zrt., a MSC Kft. és a Speciálterv Kft. mint társtervezők készítették, a Duna Aszfalt pedig rendszeresen oszt meg videót a munkálatok aktuális állásáról. Íme, a legfrisseb.

  Ha már a hidaknál tartunk, egy másik egy aktualitásról is beszámolhatunk, mégpedig arról, hogy az Év Bicikliútjához hasonlóan az Év Hídját is keresik. A Hidászokért Egyesület és a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata közösen alapította a díjat, melynek célja, hogy május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján a hidakra is ráirányítsa a figyelmet. Az Év Hídja Díj 10 jelöltjét ebben az évben az ívhidak közül választották ki. Az eredményhirdetés május 11-én lesz az ünnepnap honlapján és Facebook-oldalán. Szavazni ezen az oldalon lehet.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek