A Marsutazás és a Hold meghódításának titkai – Új sorozatot közvetítenek a Svábhegyi Csillagvizsgálóból

A koronavírus-járvány miatti korlátozásokra reagálva először december közepén indítottaGalaxis útikalauz című tudományos, szórakoztató előadássorozatát a Svábhegyi Csillagvizsgáló, amelyet most SPACEBONTÓ címmel egy 10 részes sorozattal folytat. 

Hold volt, Hold nem volt - holdvilági történetek holdkórosoknakForrás: Svábhegyi Csillagvizsgáló

Jó lehetőség ez azoknak, akiket mindig is vonzottak a csillagászat és a Világegyetem kérdései, hogy egy könnyen érthető és emészthető, szórakoztató ám a tudományos tényeket szem előtt tartó sorozat részeit követve mindent megtudjanak a témáról – írják az intézmény weboldalán.

A sorozat a Földtől távolodva kalauzolja a nézőket az izgalmas témák helyszíneire: szó lesz a Marsutazásról, a Hold kialakulásáról és meghódításáról, óriás gázbolygókról Naprendszerünkben és más csillagok körül, extrém csillagokról, a Tejútrendszerről vagy akár galaxishalmazokról, illetve a sötét anyag és sötét energia talányos témaköréről. Az interaktív műsor közben az előadó csillagászoknak kérdéseket is lehet feltenni, amire a nézők helyben válaszokat kapnak, illetve az elhangzottak alapján kvíz-kérdésekkel is mindenki letesztelheti a tudását.

Marsutazás, marsi kolóniák és lebegő városok a VénuszonForrás: Svábhegyi Csillagvizsgáló

Az epizódokat 9-99 éves korosztályig mindenkinek ajánlják az előadók, tartalmas kikapcsolódást kínálva az egész családnak: a január 10-én kezdődő sorozat új epizódjaiban a gyereket rajzversenyre invitálják, az előadás közben rajzolhatnak a témával kapcsolatban, melyet be is küldhetnek és minden alkalommal egy szerencsést díjaznak.

Séta a planetáris állatkertben: Naprendszerünk és más bolygórendszerekForrás: Svábhegyi Csillagvizsgáló

Miért tombolnak több száz éve viharok, hogy néznek ki az újszülött holdak, és milyen a metánfelhőkből hulló „gyémánteső"? Hova csomagoljon az emberiség, ha el kell hagynunk a Földet: a Marsra, a Vénuszra, esetleg a Merkúrra? Ennek mind utána járnak a csillagászok. A sorozat epizód-listáját ezen a weboldalon találja. Az online előadásokra váltható jegyek egységesen 1490 forintba kerülnek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek