Az idei év legjobban várt épületei közül az egyik budapesti

  Bár a koronavírus-járvány szerte a világon hátráltatja a beruházásokat, 2021-ben a tervek szerint mégis jó néhány izgalmas épületet adnak át. Mivel ezeket az ingatlanokat évekkel ezelőtt tervezték, várhatóan nem fogják tükrözni a világjárvány során felmerült építészeti prioritásokat, mégis összhangban vannak a kortárs építészet "polgárian nagyvonalú és fenntartható szellemével" – méltatja a listán szereplő 8 különleges épületet a CNN cikke, köztük a Városligetben épülő Magyar Zene Házát is.

  Az épület egyedi tetőszerkezetén áttörnek a fákForrás: ligetbudapest.hu

  Tavaly júliusi cikkünkben mi is beszámoltunk arról, hogy a Magyar Zene Háza különleges tetőszerkezetével, egyedi, organikus formavilágával Budapest egyik új és turisztikai vonzerejét jelentősen növelő jelképe lesz. A CNN cikke is kiemeli a festői Városligeti-tó mellett épülő ház "hullámzó" tetőszerkezetét, amely engedi a fákat "áttörni" az ég felé. A cikk szerint az épület célja, hogy felhívja a figyelmet Magyarország gazdag zenei hagyományaira, de a nyilvánosan elérhető szolgáltatások a parklátogatókat is becsábítják majd a földszintre, amelynek áttetsző dizájnja elmossa a kint és a bent közötti különbséget. A világszerte ünnepelt japán építész, Fudzsimoto Szou által tervezett épület otthont ad majd múzeumnak, zenei rendezvényhelyszínnek és oktatási központ is lesz, a CNN szerint radikálisan újragondolja a magyar főváros legnagyobb parkját.

  A neves listán a Magyar Zene Háza mellett olyan építmények szerepelnek, mint a New York-i Far Rockaway Könyvtár, a Tajpeji Előadóművészeti Központ, a quitói Aquarela lakókomplexum, a rönnei (Dánia) Hotel Green Solution House (a világ első "klímapozitív" szállodája), az amszterdami OurDomain Student Housing diákotthon, a Sao Vicente-i Úszó Zenei Központ (Zöld-foki Köztársaság), valamint a Sunac Guangzhou Grand Theatre névre keresztelt kantoni színház.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek