Friss és ropogós, római pizzaszeletet áruló bár nyílt a Pozsonyi úton

Bár úgy tűnt, hogy megállt az élet a járvány ideje alatt, főleg, ami a bezárásra kényszerült éttermeket, bárokat és bisztrókat illeti, egy-két vállalkozószellemű csapat pont ezt az időszakot használta ki arra, hogy új helyet hozzon létre a városban.

Forrás: IDE / Facebook.com

A Budán található IGEN nevű nápolyi pizzabár tulajdonosa körülbelül két hete nyitotta meg az Ide nevű helyet a Pozsonyi út 22-ben. Míg az előzőt 2019-ben az Associazione Verace Pizza Napoletana (szó szerinti fordításban az Eredeti Nápolyi Pizza Egyesület) hivatalosan is tradicionális nápolyi pizzát árusító helynek minősítette, az országban először (azóta már a Donna Mamma is megkapta a címet) az Ide névre keresztelt hely kínál római stílusú, ollóval vágott és súlyra árazott szeleteket a vásárlóknak.

Az Ide pultjában megtalálható pizza al taglio, a Lazio régióból származik, és a '70-es '80-as években lett népszerű. Amint a pizzabár Facebook-oldalán is írják, ezt a pizzatésztát három napig készítik. Első nap dagasztják és kelesztik, második nap bucivá formázva tovább fermentálják, harmadnap pedig 300 fokon, több mint negyed óráig sütik, majd utána utaznak le a Pozsonyira.

A nagy buborékok a tésztában a 80% feletti hidratáltságnak és a háromnapos procedúrának köszönhetők. A tészta levegőssége és ropogóssága pedig annak köszönhető, hogy kétszer sül: először a műhelyben, másodszor az Ide sütőjében, vagy otthon nálunk, 250 fokon 3-4 percig.

A pizzabár pultjában jelenleg 10-féle pizza várakozik, melyeket ollóval vágnak téglalap alakúra, ahogy az Rómában szokás. Találunk köztük alap burgonyás-rozmaringosat és "szuper extra" szarvasgombásat is. Az árak a minőségi alapanyagok és a súly szerinti lemérés miatt magasabbak, mint egy szimpla szeletbárban, de a szakevők szerint a római pizzaélmény garantált. Az Ide pizzabár december 28-tól ismét felkereshető személyesen is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek