Jelképes összegért utazhatnak a gyerekek a Siklón és a Libegőn

Jelképes összegért, 100 Ft-os jeggyel utazhatnak a gyerekek a Siklón és a Libegőn, előbbin 14, utóbbin 18 éves korukig - adja hírül az enbudapestem.hu.

A Zugligeti LibegőForrás: Hu Totya/commons.wikimedia.org

Mindkét különleges közlekedési eszköz kerek évfordulót ünnepel idén. A Libegő 50 éve nyitott meg, és a drótkötélpályájával 1040 méteres távolságot valamint 262 méter szintkülönbséget hidal át. Jelenleg a hét minden napján nyitva áll 10 és 15.30 között, kivéve a páros hetek hétfőit, amikor karbantartást végeznek rajta. 3 éves kor alatt a gyerekek ingyen, 3-18 éves között pedig decemberben a kedvezményes jeggyel utazhatnak.

A Várhegyre felkapaszkodó Siklót 1870-ben adták át, és a világon ez volt a második ilyen típusú közlekedési eszköz. Az újdonság eleinte még valóban tömegközlekedési igényeket elégített ki azzal, hogy meggyorsította a közlekedést a várnegyed hivatalaiba, de népszerűsége hamar kinőtte a mindössze funkcionális kereteket. Hamar megkedvelték a budapestiek, és számos neves utasa is akadt, mint Ferenc József és családja. A Margit és Gellért névre keresztelt kocsijai technikai modernizálás után is békebeli hangulatot árasztanak háromképcsős, fülkés elrendezésükkel. A Sikló decemberben 10 és 18 óra között tart nyitva, a pénztár 17:50-kor zár. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek