Szombaton Zsiguliktól hemzseg az Aeropark

Egy nap, ami nemcsak a történelmi repülőgépekről, hanem a keleti blokk legismertebb autójáról szól. Járműcsodák, élményautózás, Zsiguli szépségverseny és számos izgalmas program várja az érdeklődőket szombaton az Aeropark repülőmúzeumban.

A MALÉV is használta egykoronForrás: aeropark.hu

50 évvel ezelőtt gördültek le az első – közismertebb nevükön – Ladák a gyártósorról. Az olasz Fiat segítségével készült Zsiguli a világot ugyan nem, de a keleti blokkot meghódította. A különböző változatokból 17 millió darabot sikerült eladni, Magyarországon több mint 1 millió példány került forgalomba. A típusnak óriási a rajongótábora. Ezek a számok is jól mutatják, hogy a Ladák Magyarországon különösen népszerűek voltak, részben azért, mert itthon nem gyártottak személyautót, részben pedig azért, mert megfizethető volt az áruk. Ennek köszönhető, hogy manapság egész Európában Magyarországon van a legnagyobb kultusza a márkának.

Magyarországon több mint 1 millió Zsiguli került forgalombaForrás: Forrexpm/Wikipedia

Ezen a napon gyönyörű Zsigulik sorakoznak fel a repülőtérről és az ország minden tájáról. Lesz Zsiguli szépségverseny (felvonulás, közönségszavazás), történelmi repülőgépek mesélő pilótákkal, A320Neo szimulátor, élményautózás oldtimerekkel (1000 Ft/kör), járműbemutatók, Zsiguli talkshow és reptérlátogatás, azaz bepillanthatnak Ferihegy kulisszái mögé. Időpont: október 17. szombat, 9:00–18:00 óráig. További információk az esemény Facebook oldalán és az Aeropark weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek