Kiderült, mi lesz a sorsa a Vörösmarty téri karácsonyi vásárnak

  A COVID-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár - derül ki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) közleményéből. A szervezet helyette mindenkit arra biztat, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljon karácsonyra, ezzel támogatva a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézművesket. 

  Karácsonyi vásár 2007-benForrás: Antissimo/commons.wikimedia.org

  A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. Ezt az előrejelzést támasztja alá az elmúlt hetek tendenciája a megbetegedések és halálesetek számának rekord mértékű növekedésében. A fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve azt a döntést hozta meg a cég vezetése, hogy az idei vásár a járványhelyzet miatt elmarad, tekintettel arra, hogy a vásár megtartása az azon résztvevők életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetné.

  A járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedéssel készülnek, és szigorítják a hasonló jellegű rendezvények megtartását.

  A vásárra jelentkezett kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart. A főváros turisztikai cége emellett további csatlakozókat, cégeket vár a kezdeményezéshez.

  A főváros ugyanakkor nem marad karácsonyi vásár nélkül, a Bazilikánál például egyelőre nem tervezik lemondani a vásárt

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek