Minden vendégnek ihletet ad a Gresham-palota új luxusbárja

A Gresham-palota a magyar szecessziós építészet egyik kiemelkedő épülete, mely 1906-ban készült el. A Four Seasons-szállodacsoport tagjként 3 éve elkezdtek benne egy felújítást és új funkciókat is megálmodtak a lobbiba. Végül október 2-án zárták le az építkezéseket. Ekkor adták át az épület lobbijában a Múzsát – olvasható a bár Facebook oldalán.

Szombat esti koncertek a MúzsábanForrás: @muzsabarbudapest / Facebook.com

Ahogy írják, az ihletett, luxus, kézműves koktélbár artizán koktélalkotásokkal jelentkezik. A Múzsa bartendere, Rédli Ádám a londoni Artesianből jött át a Greshambe, és 15, a bár hangulatát idéző koktélt állított össze a vendégeknek. A konyhán pedig találkoznak a magyar és az ázsiai ízek és technológiák.

A szecessziós hagyományokat szem előtt tartó építkezés tavaly indult, és idén áprilisban lett volna az átadás, de a kényszerszünet miatt ez átcsúszott októberre. Az építkezés alatt új helyen rendezték be a recepciót, a bal oldalon lévő szárnyban pedig helyet kapott a Múzsa, melyhez külön kijárat tartozik, ami a Mérleg utcára nyílik.

A bár újonnan kialakított pultja, a kézzel készített, szecessziós stílusú mozaikpadló és a pódiumszínpad vonzza a tekintetet. De ebben az új részben kapott helyet a Concierge Könyvtárszoba egy House of Staunton sakk-készlettel. Sőt, még egy rotary evaporátort is láthatunk a szárnyban. Ez egy olyan gyógyszeriparban használt lepárlókészülék, melyet világszinten sem látni túl sűrűn egy bárban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek