Elmarad a Szabadság hídra tervezett rendezvény

A Szabihíd egy olyan ingyenes kulturális rendezvény, amely lehetőséget ad a Szabadság híd gyalogos használatára, közelebb hozza az embereket a városhoz és folyóhoz, valamint a köztereinkben rejlő lehetőségeket mutatja meg. A Szabihíd szervezői folyamatosan bíztak abban, hogy az egészségügyi helyzet alakulása lehetővé teszi a program idei megrendezését, és Budapest közössége – az elmúlt évekhez hasonlóan – néhány nap erejéig ismét teljes egészében birtokba veheti a Szabadság hidat. Végül amellett döntöttek, hogy 2020-ban nem tartják meg az eseményt.

A szervezők a járványhelyzet miatt döntöttek a rendezvény törlése mellettForrás: Szabihíd/Facebook

A Szabihíd szervezői az alábbi Facebook-bejegyzésben indokolták a döntésüket: "Annak ellenére, hogy az utolsó tervezett időpontig, szeptember 25-27-ig kevesebb, mint egy hónap van hátra, jelen helyzetben nem látjuk biztosítva azt, hogy a Szabihíd 2020-ban is valóban a szabadság, a kötetlen együttlét helyszíne legyen – ahogy azt eredetileg közösen megálmodtuk, és ahogyan azt az elmúlt években megszokhattátok. Úgy látjuk, hogy ha szigorú szabályokat, előírásokat kell betartanunk, pont az esemény lényegét, az inspiráló együttlétet nem tudnánk élvezni.

Mindemellett továbbra is úgy gondoljuk, igenis kell hogy legyen Szabihíd, ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a programot 2021 májusában úgy tarthassuk meg, ahogyan szeretitek, szeretjük.

Arra biztatunk mindenkit, hogy használjátok a megnyitott Pesti rakpartot úgy, akár a Szabihidat, ez egy sokkal nagyobb tér. Szeretnénk példát mutatni mi is, ezért Valyo Napot tartunk a Margithíd és a Parlament közötti szakaszon szeptember 12-én." További információkat a Valyo Napról az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek