Színes művészeti fesztivállal indul újra a hegyvidéki kortárs kiállítótér

Művészeti fesztivállal indul újra a Lívia-villa kortárs művészeti kiállítótér. Augusztus 23-án vasárnap nyitott meg az egy hetes rendezvénysorozat, melyen minden este más-más kortárs színházi, irodalmi és zenei programmal várják az érdeklődőket - derül ki az esemény Facebook-oldaláról.

A Jókai Klubnak is otthont adó Lívia-villaForrás: Jókai Klub

A kis létszámú programokra a villart20@gmail.com-on vagy telefonon kell regisztrálni, a részvétel díjtalan.

Hétfőn Szirtes Balázs színész a Karinthy Színház Lady Bracknell és a lazac mosolya avagy a Bunburisták című előadásával lép színpadra. Az egyszemélyes komédia Oscar Wilde sikeres és világszerte ismert színdarabjának a folytatása.

Kedden Képzelt lények címmel rendhagyó irodalomórát tart Kurta Niké és Laboda Kornél. Jorge Luis Borges Képzelt lények könyve alapján a Biblia, a görög-római és germán mitológia, az Újvilág, a keleti kultúrák, a magyar mesék, mítoszok, valamint irodalmi művek különös alakjairól lesz szó. Az előadást elsősorban a tizenéves korosztálynak ajánlják a szervezők.

Kristofori Ferenc, az új operageneráció tenorja III. Béla Árpád-házi uralkodó alakját idézi meg szerdán a Bizáncból küldetett című zenés előadáson.

Csütörtökön Versutazásra hív az Andaxinház; Kalocsay Mercedes és Hajduk Károly a magyar és világirodalom válogatott szerelmes verseiből adnak elő.

A Dollár Papa Gyermekei társulat A Tágra zárt szemek próbája című előadással pénteken lép a színpadra. A darab Arthur Schnitzler azonos című álomnovellájából építkezik, amelyből néhány éve Stanley Kubrick is készített filmváltozatot.

Szombaton más műfaj, más hangulat várja a közönséget: Kovácsházi István Liszt Ferenc-díjas operaénekes és tanítványai opera- és operettrészleteket adnak elő.

A minifesztivál vasárnapi záróestjén, a Diogenész című monodráma lesz látható. Formanek Csaba színész, a különc filozófus alakját Weiner Sennyey Tibor darabja segítségével idézi fel. Bővebb információk az esemény honlapján találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek