Elővigyázatosság miatt elmarad az idei Állatkertek Éjszakája a fővárosban

Járványvédelmi elővigyázatosságból úgy döntöttek, idén nem tartják meg ezt a különleges programot a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Mivel az esemény viszonylag rövid, néhány órás ideje alatt több ezer látogató szokta felkeresni az állatkertet, ezért dönöttötek úgy, hogy idén elmarad a hagyományos Állatkertek Éjszakája. Minden programot előre megszerveztek, de a rendezvény megtartását a járványhelyzet alakulásától tették függővé.

Idén a főbejárat este zárva lesz az Állatkkertek Éjszakájának tervezett napjánForrás: charlemagne/Pixabay

Nagyon alaposan megvizsgáltak és mérlegeltek minden szempontot, és úgy találták, hogy a járványvédelmi szempontból indokolt elővigyázatosság csak olyan mértékű korlátozások mellett volna lehetséges, amelyek már értelmetlenné tennék a legtöbb programot. Ezért született az a döntés, hogy a járványveszély miatt a Budapesti Állatkert ebben az évben nem tartja meg ezt a programot.

Azoknak, akik szívesen eljöttek volna, a nappali látogatást javasolják, annál is inkább, mivel mostanában különösen sok kisállat, kölyök és fióka jött a világra, az orangután gyerektől a sörényes hangyász kölykön át egészen a tevecsikóig.

Azoknak, akik kifejezetten az állatkerti kulisszatitkok iránt érdeklődnek, az Állatkerti Alapítvány által 25-30 fős minicsoportoknak szervezett, exkluzív esti sétákat ajánlják a figyelmükbe.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012 óta tartják meg minden év augusztus utolsó péntek estéjén az ország csaknem minden jelentős állatkertjében – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek