Mégsem lesz idén könyvhét, alternatív programokkal készülnek a szervezők

  A 91. Ünnepi Könyvhetet a Vörösmarty téren tartották volna június elején, a járvány miatt azonban a rendezvényt szeptember végére halasztották. A szervezők viszont nemrég bejelentették, hogy a program mégis elmarad - adja hírül a hvg.hu.

  A könyvheti forgatag 2008-banForrás: Vadaro/wikipedia.org

  A szervezők levélben közölték a könyvkiadókkal a döntést, mely azután született, hogy az elmúlt hetekben fokozódó járványügyi helyzet miatt állástfoglalást kértek a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. A tisztifőorvos válaszlevelében leszögezte: a nagy létszámú rendezvények megtartását, - függetlenül attól, hogy zenés-táncos rendezvénynek minősülnek-e a jogszabály szerint - járványügyi szempontból nem támogatja.

  A Könyvhétre idén egyébként 176 kiadó, szervezet jelentkezett, ami rekordnak számít az ÜKH történetében. A szervezők, ha hagyományos formában nem is lehet idén a Vörösmarty téri eseményt megtartani, azt szeretnék, ha virtuális formában a résztvevők mégis együtt ünnepelhetnének.

  A 91. Ünnepi Könyvhétre a könyvheti lista és a kiadványa elkészül, és a Szép Magyar Könyv 2019 díjakat kiosztják, az egyes kiadók, ahogyan a Prae is, alternatív megoldást keresnek. 

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek