Rosamund Pike Magyarországon járt és imádta

Rosamund Pike Budapesten forgatta a Radioactive című Marie Curie-filmet, melyben címszerepet kapott. A főváros a 19. század végi Párizst ábrázolja, ahol Curie úttörő tanulmányait folytatta. Mint Pike mondta a Condé Nast Travelernek, gyakran érezte úgy, mintha tényleg Párizsban járna, csak kevesebb volt a turista. Az interjúból az is kiderül, hogy a színésznő a Parlament közelében lakott, és rácsodálkozott, hogy éjszaka milyen néptelen, de egyúttal mágikus is a városnak ez a része.

Rosamund Pike a 2018-as BerlinálénForrás: Martin Kraft/photo.martinkraft.com/wikipedia.commons.org

A filmet főleg a Zoltán utcában forgatták, emellett a Néprajzi Múzeum is szerepet kapott, mint a Sorbonne, valamint a Brody House épülete, mely mint mondja, olyan, mintha válasz lenne a Sohóra. Ami különösen feltűnt neki, az a régi szobák nagy belmagassága.

Szabadidejében Pike ellátogatott Tihanyba, és motorcsónakozott egyet, feltűnt neki, hogy milyen népszerűek az országban a vízi sportok Angliához képest. A déli partról a Krisna-völgybe kirándult, ahol, mint mondta, élete legízletesebb vegetáriánus fogását fogyasztotta el, de megragadta őt az ottani nyugalom is.

Budapestre visszatérve útba ejtette a Flippermúzeumot, valamint a Budai Vár katakombáit, melyeket kísértetiesnek talált. Meglátogatta a Mezőgazdasági Múzeumot, mint mondta, még sosem járt ilyen tematikájú kiállítóhelyen.

Mint elmondta, akárki is jött őt meglátogatni, elvarázsolta az ország, és megjegyezte, hogy nem tudta, hogy Magyarországon ennyi érdekesség van, és sosem gondolták volna, hogy ennyire ízlik majd nekik az itteni étel. Pike-nak különösen bejött a Rosenstein étteremben elfogyasztott liba, és a kürtőskalács is elnyerte a tetszését.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek