Újabb kertmozi nyílik Budán

A Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitja kapuit egy rokon művészéti ág, a filmművészet szerelmesei előtt és csatlakozik a Budapest Film által elindított törekvéshez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez - adja hírül a nyitóesemény Facebook-oldala.

Forrás: Budapest Kertmozi/Facebook

Mint a szervezők írják, szeretnék feleleveníteni a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a szabadban és biztonságban élvezhető filmélményt, így a nyári szezonban több alkalommal legendás, magyar filmeket vetítenek a majori fák árnyékában.

Júliusban a következő filmeket láthatja a közönség:

07.23. csütörtök – Csinibaba
07.26. vasárnap – Roncsfilm
07.27. hétfő – Egészséges erotika
07.28. kedd – A tizedes meg a többiek
07.29. szerda – A tanú

Ezen a hétvégén a Budapesti Kertmozi hálózatának további négy helyszínén lesznek vetítések. Pénteken a Teleki téren a Zoolander című vígjátékot nézhetik meg, míg a Városháza is megnyitja udvarát a mozizni vágyók előtt, a sokszoros díjnyertes Liza, a rókatündérrel. Szombaton a Hunyadi téren a Zöld könyvet, a Városházán a Budapest noirt, a Virág Benedek Házban pedig az Álom luxuskivitelbent vetítik. Vasárnap Szomjas György Rocsfilmje mellett a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Budapesti mesék zárják a hetet a Városháza udvarán. További információk és a regisztráció a www.bpkertmozi.hu oldalon érhető el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek