II. világháborús eseményeket elevenít fel ez a különleges túra

Ismerjék meg a valaha volt legjelentősebb gyárunkban épült legerősebb üzemi óvóhelyi rendszert, amelyet egy este alatt, szakvezetéses túrán járhatnak be. A Csepel Művek többezer kiállítási tételt felsorakoztató, élő múzeuma eredeti, működőképes gépészeti berendezésekkel bír, ahol a kiállított eszközök jelentős részét ki is lehet próbálni. 

A gyárépület éjszakába burkolózó látványa megelőlegezi az izgalmas túra hangulatátForrás: Mudra László/Mudra LászlóTBudapestScenes/Facebook

A bunkertúra a hazai turisztikai piacon teljesen egyedülálló programcsomag: Magyarország valaha legnagyobb gyárának 1944-es eseményeit mutatja be a II. világháborús építésű óvóhelyek meglátogatásával. A Csepel Művek területének felfedezése mellett a vendégek átfogó képet kapnak a korabeli légoltalomról, az óvóhelyek gépészeti berendezéseiről és a történeti eseményekről (az óvóhelyek építéséről, a gyárat ért II. világháborús légitámadásokról stb.).

A hitelesség garantált az évekig tartó kutatásoknak köszönhetően (levéltárazás, helyszínbejárások, személyes interjúk tucatjai, a szakirodalom tanulmányozása stb.), az elmondottakat a program során eredeti dokumentumok tucatjai támasztják alá. A túravezető mellett exkluzív, saját készítésű videóanyagokon az egykori gyári dolgozók – akik a bunkerek valamelyikében élték át a légitámadásokat – mesélnek a II. világháború eseményeiről. 

Mindehhez a helyszínt a Csepel Művek óvóhelyei adják, amelyek egy része kizárólag a bunkertúrán látogatható. A túra időpontja július 31. péntek, 19:00–23:00, melynek részvételi díja: 4 800 Ft/fő (16 év alatt 3 400 Ft/fő). A túra semmilyen speciális felkészültséget, felszerelést nem igényel, de a tematika miatt a részvétel elsősorban 12 éven felüli vendégeknek ajánlott. A túra bemutató oldalát ide kattintva láthatják, fényképeket a bunkerekből itt találnak, míg a túra bemutató videóját ide kattintva nézhetik meg. Bővebb információkat a túráról innen tudhatnak meg, illetve az esemény Facebook oldalán tájékozódhatnak róla. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek