Ezen a sétán a gerillaszobrász népszerű, apró alkotásait fedezhetik fel

Elvarázsolt városunk utcáin és terein időről időre meglepetésszerűen bukkannak fel az apró alkotások. A világhálón ilyenkor futótűzként terjed a hír a 'hol láttátok', 'mikor került oda', vagy a 'ki fedezte fel először' kérdésekkel. Kolodko Mihály, a gerillaszobrász újra és újra ámulatba ejti a város lakóit, most viszont az alkotó kulisszatitkaiba is bepillanthatunk. Július 25-én szombaton 14.30-tól egy vezetett túrán lehet felfedezni ezeket az apró, kedves műalkotásokat.

Ilyen apró szobrok bukkannak fel a város különböző pontjainForrás:korzozzvelunk.hu

Némelyik szobor háttere valódi legenda, de vannak olyanok, amelyeknek létrejöttét egy gyerekmese vagy maga az emlékezet ihlette. A barangolás során megismerhetik az alkotó és a kicsit humoros, kicsit ironikus alkotások történetét, és beláthatnak a "street art", a köztéri művészet régen üldözött, ma már megtűrt, elfogadott vagy szeretett világába is.

Alig lehet észrevenni, pedig kár lenne csak úgy elsétálni melletteForrás: korzozzvelunk.hu

A felfedező sétán felkeresik a találékony művész különös plasztikáinak egy részét, és rácsodálkozhatnak néhány kevésbé ismert alkotó meghökkentő műveire is. Ki gondolná, hogy az utcákon és tereken egy valódi rejtvény is megbújik?

A legjobb helyen bukkant fel ez a béka isForrás:.korzozzvelunk.hu

A sétát Szarvasy Eszter idegenvezető vezeti, időtartama kb. 2,5-3 óra. A séta végpontja várhatóan a Szabadság téren lesz. A jelentkezéskor érdemes figyelembe venni, hogy a tervezett táv több mint 3 km. A találkozás az Erzsébet körúti Horizont Café előtt lesz, a szervezők azt kérik, hogy mindenki érkezzen a séta 14.30-as indulása előtt 10-15 perccel korábban. A sétajegyet készpénzben ugyanitt lehet majd megvenni, de aki teheti, az jelentkezéskor a készpénzmentes átutalást részesítse előnyben. További információkról és a járványhelyzet kapcsán előírt egészségügyi szabályokról a szervező, Korzózz Velünk! weboldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek