Milánóban tilos lesz fagylaltot és a pizzát fogyasztani éjfél után?

Az olaszországi Milánó városa új törvényjavaslatot terjeszt elő a fagylalt éjfél utáni betiltására, a lakosok „békéjének és egészségének" védelmében. Ha elfogadják, az új törvény a jövő hónapban léphet életbe, és novemberig marad érvényben.

Amennyiben elfogadják a törvényjavaslatot, éjfél után már nem fagyizhatunk a Milánói Székesegyház előttForrás: Boris Stroujko/Shutterstock

Ennek a helyi árusok nem fognak örülni, tekintve, hogy az olasz kultúra részeként megszokták, hogy késő este fagylaltot árulnak.
A törvényjavaslat betiltana minden elviteles ételt, beleértve a pizzát és az italokat is, hétköznapokon éjjel fél 1 után, hétvégén és ünnepnapokon pedig hajnali fél 2 után. Mindezt annak érdekében, hogy visszaszorítsák az utcákon tolongó, zajos csoportokat, amelyektől nem tudnak aludni a helyi lakosok – írja az euronews.com.

A tilalom 12 milánói kerületben lenne érvényben – köztük a Brera és a Ticinese központi kerületekben, valamint Darsena, Lazzaretto, Corso Como, és a népszerű éjszakai szórakozóhelyek, Arco della Pace és Navigli környékén.

Milánó több millió turistát vonz éventeForrás: Dinmitris Vetsikas/Pixabay

A múlt hónapban Giuseppe Sala polgármester kijelentette, hogy a lakosság jelentős része panaszkodik a túlzott zajra.

Egyensúlyra törekszünk a társasági élet és a szórakozás, a lakosok nyugalma és egészsége, valamint a kereskedők és vállalkozók szabad gazdasági tevékenysége között" – írta a Facebookon Marco Granelli, a biztonságért felelős alpolgármester.

Nem Milánó az egyetlen város, amely törvényi intézkedésekkel védekezik a túl sok turista ellen: Velencében április 25-től bevezetik – egyelőre kísérleti jelleggel – a napi 5 eurós (kb. 1800 forintos) belépőjegyet, Bali szigetén február közepe óta kell turistaadót fizetni és hamarosan a Madeira-szigetekre utazóknak is plusz összeget kell fizetniük, ha a szigetekre lépnek. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek