Most már ilyen is van? Borterrorista akció Spanyolországban

Egy ismeretlen tettes vasárnapra virradóra 2,5 millió euró (csaknem egymilliárd forint) értékű csúcsminőségű bort öntött ki szándékosan egy a Madridtól mintegy 150 kilométerre északra fekvő pincészetben. Az esetről az Europa Press és más helyi hírügynökségek számoltak be José Moróra, az érintett vállalkozás, a Bodegas Cepa 21 vezetőjére hivatkozva – írja az MTI.

Vajon szándékos szabotázs történt? A fotó illusztrációForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2011 Roberto Cerruti/Shutterstock. No use without permission./Roberto Cerruti

A feltételezett szabotázsakcióról felvételt készítettek a biztonsági kamerák. A tájékoztatás szerint biztosan nem lopási kísérletéről volt szó.
„Az éjszaka közepén egy arcát eltakaró férfi lépett a pincészet raktárába, és kevesebb mint egy perc leforgása alatt megnyitotta öt acéltartály csapját, amikben olyan luxusborokat tároltak, mint a Malabrigo és a Horcajo. A videó felvételeken látható, hogy a behatoló kiismerte magát a létesítményben" – mondta el mondta José Moro.

A pincészet tulajdonosa közölte, hogy sejtik mi állhat a háttérben, de nyilvánosan nem mond semmit, hogy ne hátráltassa a rendőrség nyomozását.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek