Megnyílt Róma első kutyaétterme, ahol a kedvenceket háromfogásos menüvel várják

Tavaly októberben meglepődve számoltunk be arról a hírről, hogy az Egyesült Államokban megnyitotta kapuit az első kutyás étterem, a Dogue San Francisco fine dining, amely ízletes ételek széles választékát kínálja kutyáknak. Úgy látszik, máshol is van igény effajta szolgáltatásokra, mert most Róma Ponte Milvio kerületében nyílt egy hasonló. Ezzel az olasz főváros minden bizonnyal a világ legkutyabarátabb városai közé került – írja a themayor.eu.

A Fiuto egyik vendégeForrás: Fiuto Restaurant/Facebook

A Fiuto névre keresztelt étterem – amely az állatok szaglására utaló olasz kifejezés – a száraz bolti pellet helyett valóban emlékezetes, a négylábúak ízlésére szabott ételekkel és élményekkel várja a kutyusokat, de gazdáik sem maradnak éhen.

A Fiuto két külön konyhával és étlappal készül, az egyik a kutyáknak, a másik a gazdiknak szól.

Mint minden olasz éttermi étlapon, a kutyaétlapon is vannak előételek, főételek, desszertek és italok. És igen, még az allergének is fel vannak tüntetve az étlap alján.

A főételek árai az adagok méretétől függően 10 és 22 euró között mozognak, melyek lehetnek csirkedarabok burgonyapürével; sertéskaraj cukkinivel és julienne sárgarépával; tőkehal ricottával és főtt cukkinivel; kemény tojás borsókrémmel és fontinával.

Gusztusosan tálalják az ételeket a kutyusok eléForrás: Fiuto Restaurant/Facebook

Az ételeket a kutyák méretéhez igazodva különböző méretű tálkákban szolgálják fel, és különböző ülőhelyek léteznek a kis- és nagyméretű kutyák számára. A nyugalmat a hangulat csillapítására alkalmas zenével, valamint lágy világítással biztosítják. 

Mielőtt elhagynák az éttermet, a vendégek készíthetnek egy közös szelfit kedvencükkel egy erre kialakított tükrös helyiségben. Az éttermi élményhez hozzátartoznak még az alkalmankénti nyereményjátékok is. Díjat kaphat például az a kutya, amelyik leginkább hasonlít a gazdájára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek