Elképesztő! Kutyaétterem nyílt San Franciscóban

Megnyitotta kapuit az első kutyás étterem az Egyesült Államokban. A Dogue San Francisco fine dining étterem ízletes ételek széles választékát kínálja kutyáknak a „Dogguccinóktól" kezdve a pompás péksüteményeken keresztül az egészséges és tápláló háromfogásos ételekig.

Rózsa alakú sütemények vad szarvas szív töltelékkel, csirkegombaleves és libabőrös gofri is szerepel az étlapon. Az adagok nagyobbak, mint egy falat, és 15 USD-tól kezdődnek (kb. 6 ezer forint). Minden vasárnap különleges háromfogásos menüt is kínál. 75 USD (kb. 30 ezer forint). Az étlap folyamatosan változik, és az ételeket úgy készítik el, hogy friss, egészséges finomságokat nyújtsanak a kutyáknak.

A hely tulajdonosa Rahmi Massarweh, egy professzionális francia konyhafőnök, aki úgy gondolja, hogy a friss nyers ételek a legjobbak a kutyák számára, amelyek biztosítják számukra az összes szükséges természetes tápanyagot. Azt mondja: „A Dogue-ban az a küldetésünk, hogy minél több kutya életét megváltoztassuk. Friss, szezonális, minőségi, teljes értékű táplálékot készítünk."

A Mission kerületben megnyitott étteremben akár többfogásos étkezést is kínálnak a bundás vendégeknekForrás: MTI/AP/Haven Daley

Az ötlet, hogy egy ilyen igényes kisállat-étteremet nyisson, 2010-ben merült fel, amikor feleségével, Alejandrával első kutyájukat – egy közel 14 kg-os, 10 hetes masztiffot - megvették, és hamarosan rájöttek, hogy az nem élvezi mindennap ugyanazt a száraz, ropogós, zacskós vagy konzerv ételt.

Massarweh elkezdett kísérletezni, és egészséges élelmiszereket készíteni friss szezonális termékekből, majd 2015-ben kis tételekben kezdte árusítani azokat. Így született meg fokozatosan a Dogue, az emberi minőségű kutyaeledel-étterem.

A Dogue-ban a kutyák a fő vendégek, és minden ételt csak nekik készítenek. Az Egyesült Államokban számos kávézó és étterem is kínál étkezést emberek és házi kedvenceik számára, de csak a kutyák számára ez az első ilyen próbálkozás – írja a lifestyleasia.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek