Hős mentőkutya nevét kapja meg egy miskolci közterület

Mancs, a hős mentőkutya szobra igazi látványosság és zarándokhely Miskolcon. Hősi tetteiért, mentőakciókban való sikeres részvételéért 2004-ben emeltek neki szobrot a Szinva terasz mellett. Sok bevetése és teljesítményei minden idők egyik legjobb magyarországi mentőkutyájává tették. 2006-ban tüdőgyulladásban pusztult el. Azóta a szobránál, mely Szanyi Borbála alkotása, mindig láthatunk egy-egy csokor virágot és gyertyákat.

Mancs szobra Miskolcon, nem sokkal a felállítása utánForrás: Wikipedia.org

A szobor tehát már magában is híres, de a miskolci polgármester nemrég egy olyan kezdeményezéssel áltt elő, "hogy azt belvárosi teret, ahol a legendás mentőkutya, Mancs szobra található, Mancs térnek nevezzék a jövőben" - áll a Boon.hu hírében. Erről hivatalosan a miskolci közgyűlés dönthet, ahová sürgősséggel terjesztették elő a javaslatot.

Az oldalon olvasható, hogy a polgármester a Miskolci Állatsegítő Alapítvány jótékonysági bálján személyesen is közölte a kezdeményezés jó hírét Lehoczki Lászlóval, Mancs gazdájával, aki jelenlegi életmentő kutyájával, Hope-pal vett részt az eseményen. Mint mondta, "külön öröm volt, hogy meglephettem Lacit a kezdeményezésemmel: Mancsnak tere lesz Miskolcon. Ezzel is szeretnék tisztelegni az emléke előtt."

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek