Feri bácsi és Forint, a kutya legyűrték az Országos Kéktúrát

Az egész ország drukkolt Soós Ferencnek és kutyájának, Forintnak, hogy sikeresen teljesíteni tudják a céljukat, vagyis legyűrjék az Országos Kéktúra útvonalát. A próbatételre április 24-én indultak el, és végül 1172,5 kilométert tettek meg együtt.

Feri bácsi és Forint április 24-én indultak útnak, hogy egy "nagy kutyasétáltatás" alkalmával kettesben végigjárják a Kéktúra útvonalát. Egyben egy szuszra, nem szakaszokban. Elindultak és vittek magukkal mindent, ha jó volt az idő, akkor a szabad ég alatt aludtak.

Feri bácsi és ForintForrás: kemma.hu / beküldött kép

Jártak Dorogon, Kesztölcön és Piliscséven is - a találkozókat fotókon is megörökítették. De a legjobb hír mégis az volt, mikor az az OKT - Országos Kéktúra Facebook-csoportjának hírfolyamára kikerült az a rövid poszt, hogy "Ferenc Soós megcsinálta!"

A páros, akikért az egész ország drukkolt, 1172,5 kilométert tett meg és nagyjából 32 ezer méter szintemelkedéssel. A kutya és gazdája 10 hét alatt teljesítette e távot. 

Kilátás a Kéktúra útvonaláról a MátrábanForrás: Horvabe / CC BY-SA 3.0

Az út nem mindig volt zökkenőmentes. "Május végén, július elején Komárom-Esztergom vármegyén is áthaladtak és Feri bácsi pont itt hagyta el a telefonját. A családja nem is tudta őt elérni" - írta a kemma.hu

Az utazók hogylétéről mások közösségi oldalaira kitett bejegyzéseiből, panziókból és postáról érkező telefonhívásokból értesült a család. De végül Feri bácsi és Forint is szerencsésen hazatértek. Még több részletet a kemma.hu cikkében olvashattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek