Tokió legállatibb kávézói: extrém sütizés übercuki élőlényekkel

Már hazánkban is népszerűek az állatos kávézók, több olyan is létezik, ahol kutyákat, macskákat simizhetünk vagy egzotikus kisállatokkal találkozhatunk. Tokió nálunk jóval előrébb jár ebben a műfajban: a rengetegféle állatos kávézójuk között valószínűleg mindenki talál olyat, ahol a kedvenceivel lazíthat. Most összegyűjtöttük a legkülönlegesebbeket!

Ahol hatalmas figyelő szemek merednek ránk

Az Owl Cafe & Bar Owl Village Tokió egyik legnagyobb baglyos kávézója, amikörülbelül 40 bagolynak ad otthont. A világ legkisebb baglyától a legnagyobbakig számos fajtával találkozhatnak a vendégek. Több szabályt is be kell tartani, hogy ne ijesszék meg az állatokat, de aki rajong a baglyokért, annak megéri egy kis odafigyelés, hiszen ilyen állatokkal a szabadban Tokió belvárosában nem igazán lehet találkozni.

Forrás: Owlcafe Tokyo Akiba Fukurou/Facebook

Egy másik, baglyokra specializálódott kávézó, a Hot hoo! Shibuya negyedben, Tokió szívében található, ahol vásárolni és szórakozni is lehet. A mindenféle bagoly otthonává lett kávézó lakója például a kíváncsi Mori-chan és a játékos Yu-Kun. A kávézó minden egyes madara óriási egyéniség, de mindegyikük barátságos. A belépődíj itt tartalmazza az italfogyasztást, a baglyok etetése viszont külön árat képez.

Édes sünik pihennek babaszobákban

A Shibuya állomástól mindössze két percre található a Chiku-Chiku kávézó, ahol cuki sünök élnek egyedi készítésű babaházakban. Bonyolultan kialakított helyiségekben és apró kertekben llik életüket, miközben a vendégek etethetik őket, és játszhatnak is velük.

Forrás: Chiku Chiku Cafe/Facebook

A sündisznókat természetesen nem lehet hazavinni, de plüss szuvenír formájában igen. A Harinezumi Cafe HARRY egy másik olyan kávézó, ahol hihetetlenül aranyos sündisznókkal találkozhattok, kezetekbe foghatjátok őket, és társaságukban kellemesen eltölthetitek az időtöket.

„Szmokingos" madarak úszkálnak 

A Kichijōjiben, egy álomszép negyedben található a Ghibli Múzeum, a lenyűgöző Inokashira Park és még sok látnivaló, ahova Tokióban turistáskodva mindenképpen érdemes ellátogatnotok. És ha már ott vagytok, ugorjatok be a Penguin Dining Cafe & Bárba, ahol pingvineket is láthattok. Hihetetlen, de ilyen is van Tokióban!

Forrás: Penguin Cafe and Bar/Facebook

Itt teázás, kávézás közben nézhetitek, ahogy a vízbe siklanak vagy a saját házaik felé totyognak ezek a kissé mókás madarak, és közben ti is megetethetitek őket. Itt pingvin témájú desszerteket fogyaszthattok: többek között pingvin formájú sütiket, gofrikat kínálnak.

Ez az elkényeztetett vízidisznók álomotthona

A közelmúltban nyílt egy vízidisznók által birtokba vett hely, a Cafe Capyba, ahol a termetes rágcsálók saját ketrecükön túl akár a vendégek helyén is pihenhetnek, miközben finomságokat kínálnak nekik és persze a simogatásokból is jócskán kijut. Ha valaki nem elégedne meg szimplán a kapibarákkal, a japán fővárosban ellátogathat egy olyan kávézóba is, ahol a vízidisznókon túl macskák is vannak. Nézzétek, milyen jól megférnek egymás mellett!

Ez a Capyneko Cafe, ahol doromboló macskák és kapibarák várják azokat a látogatókat, akik boldogan simogatják őket. A kávézóban lévő macskák egy része örökbe is fogadható.

Apró malacok bűvöletében

Hallottatok már a mikromalacokról? A törpe kismalacok az utóbbi időben az egyik legnépszerűbb háziállatok közé kerültek világviszonylatban, annak ellenére, hogy az áruk igen borsos. Aki nem teheti meg, vagy éppen nem akar otthon ilyen csöppséget tartani, annak sem kell teljesen lemondania róla. Tokió Meguro nevű festői negyedében, és azon belül is a hangulatos Mipig nevű kávézóban odabújhat hozzájuk. Itt a kismalacoktól a felnőttekig békében élnek együtt az állatok, a vendégek pedig nem csak könyvet olvashatnak és fogyaszthatnak valamit, hanem akár szundíthanak is egyet velük!

Forrás: mipig cafe/Facebook

Ide kényelmes ruhába érdemes érkezni, főleg annak, aki aludni szeretne, és azért sem árt a laza ruha, mert simogatás közben akár ölbe is lehet venni a barátságos picuri disznókat.

A kávézók legfürgébb lakói

A Kotsumate egy egyedülálló hely, ahol a vendégek többek között imádnivaló vidrákkal és repülő mókusokkal találkozhatnak, illetve alaposan megfigyelhetik őket. Bizony, ilyen is van már Tokióban!

A legtöbb  állatot nem csak hogy közelről nézhetik a vendégek, de meg isérinthetik őket, játszahatnak velük és finom falatokkal is jutalmazhatják a kedvenceiket. A biztonságos és stresszmentes környezet nem csak a vendégeknek de az állatoknak is fontos. Az ide ellátogatók pedig kávézás közben megtapasztalhatják, milyen érzés egy kisállatról gondoskodni.

Forrás: ktm-kawaii.com

 (Forrás: klook.com, jw-webmagazine.com)



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek