Csülök, Keksz és Espresso - Ezek a legnépszerűbb gasztro ihlette állatnevek itthon és Amerikában

2020 minden tekintetben az az év, amikor sokunknak az a legfőbb célja, hogy az apróságokban is megtalálja a szépséget, a kedvességet és az okot arra, hogy folytatódni tudjon a nap. Ez lehetett egy óra olvasás vagy zenehallgatás, egy finom vacsora elkészítése, vagy csak a kedvenc kajánk megrendelése. De sokan vannak olyanok is, akik a meglévő kutyájuk vagy macskájuk társaságában vészelik át a nem kicsit lehangoló mindennapokat, esetleg pont nemrég választottak maguknak új négylábú társat. 

Hát lehet egy ilyen fejnek nem kajanevet adni!?Forrás: Mirko Sajkov / Pixabay

Egy amerikai felmérés szerint, amely során több mint 1000 embert kérdeztek meg 2020 szeptemberében és októberében, a járványhelyzet alatt a négylábú kedvencek gazdijaivá váló emberek többsége ételekkel, gyümölcsökkel és zöldségekkel kapcsolatos neveket választott állatainak.

A top 100 nőstény kutyanév közül a legkedveltebb gasztro-témájú nevek a Pepper, Ginger, Olive, Honey, Cookie, Mocha, Sugar és Peanut voltak, a fiúknál pedig az Oreo vitte a prímet. De az otthoni kenyérsütés terjedésével az olyan kutyanevek is megjelentek, mint a Roti, a Tart és a Croissant. A kávérajongók pedig sok esetben azt kiabálták a kutyájuk után az utcán, hogy Cortado, Barista, Espresso és Cappuccino. A cicáknál a Mango, a Bean, a Peaches és a Honey végeztek előkelő helyen – olvasható a Foodandwine.com cikkében.

Nálunk, főleg kutyatartói tapasztalatból felmérve, a gyümölcsnevek terjedtek el leginkább, ha a gasztro-témájú neveket nézzük. Sok esetben találkoztunk például a Füge, a Bodza, a Szamóca és a Ribizli nevekkel. De a Bors, az Akác, az Áfonya, a Cipó, a Csülök és az Ecet is szembe jött már az utcán, ahogy a Tökmag, a Szotyi és a Lángos is. A cicáknál pedig a Marcipán és a Mogyi számít igen kedvelt névnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek