Ha csak szelfit szeretnél, 5 euró az ára ennél a spanyol üzletnél

Egy barcelonónai, történelmi csemegeboltnak elege lett az ingyenes szelfikből, vagyis az olyan turistákból, akik csak nézegetni és fotózni mennek be a boltba. Ezért úgy döntött, hogy egy szelfi 5 euróba kerül mostantól, ha az illető nem vásárol semmit.

Queviures MúrriaForrás: Wikimedia/Enric

Az Eixample negyed egyszerre történelmi és bohém negyedében találjuk az 1898-ban megnyílt csemegeboltot, amely leginkább prémium minőségű élelmiszeripari termékeket árul, például különféle borokat, kézműves húsokat és sajtokat. A Queviures Múrria a spanyol város egyik leghíresebb üzlete. 

Már korábban is szóba került az alkalmazottak körében, hogy díjat kellene felszámolni azoknak, akik csak azért mennek be az üzletbe, hogy megcsodálják, de nem szándékoznak pénzt költeni. A vicc végül valósággá vált, miután a vezetőség kiakasztott egy táblát, hogy elriassza a csak bámészkodni vágyó turistákat - írta az Independent.co.uk cikke.

A táblán azt írják, a nézelődésért öt eurót (kb. 1900 Ft) kell fizetni fejenként.

Az üzletvezető hozzátette, hogy nem kértek azoktól pénzt, akik csak be akartak jönni és megnézni valamit, de szerinte nem is ez a lényeg. Azt viszont tapasztalatból tudjuk mondani, hogy egy jó kávé áráért, ami kb 2 euró, ketten-hárman is elmehetnek mosdóba a szendvicsező helyeken, vagy kávézókban. Illetve 2 pohár cava, valamint egy adag sonkás krokett (vagy bármilyen más tapas) megér annyit, hogy utána fotót is készítsünk a választott helyszínen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek