Mostantól Michelin-csillagok ragyognak vidéki éttermeink egén is

A Michelin Guide először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary), amelyben vidéki magyar éttermeket is kitüntetett Michelin-csillag minősítéssel. A Michelin Guide anonim inspektorai egy éven át kutatták, melyek a legjobb magyar vendéglátóhelyek. Íme az eredmény!

A Michelin Guide francia étteremkalauz által kitüntettekForrás: MTI/Balogh Zoltán

Két Michelin-csillaggal is jutalmazták a tatai Platán Gourmet (séf: Pesti István) és a budapesti Stand (Széll Tamás és Szulló Szabina) konyháját – jelentették be a november 3-i, budapesti díjátadón.

Eddigi egy Michelin-csillagát megtartotta a Babel Budapest (Kaszás Kornél), a Borkonyha (Sárközi Ákos), a Costes (Koppány Levente), az Essencia (Tiago Sabarigo), illetve a Salt (Tóth Szilárd), és hozzájuk csatlakozott a Rumour (Rácz Jenő), valamint hatalmas elismerésként az esztergomi 42 Restaurant & Bar (Barna Ádám).

A kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand díjat az Anyukám Mondta (Encs), a Casa Christa (Balatonszőlős), a Kistücsök (Balatonszemes), a Macok (Eger), a Mór24 (Mór) és a Sparhelt (Balatonfüred) érdemelte ki.

Az egy Michelin-csillaggal büszkélkedhető éttermek séfjeiForrás: MTI/Balogh Zoltán

A legjobb fiatal séf díját Mizsei János (Mák étterem, Budapest), a legmelegszívűbb vendéglátók díját (Welcome and Service Award) Kvaszniczáné Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc (Pajta étterem, Őriszentpéter), a legjobb sommelier díját pedig Langó Balázs (Clarisse étterem, Tura) vehette át.

A fenntartható gasztronómiáért járó Zöld Csillag díjat a hosszúhetényi Almalomb (Szabó Kitti), a poroszlói Graefl Major Kétútköz (Gyűjtő Ádám), a budapesti Onyx Műhely (Niszkács Anna) és a szintén fővárosi Salt (Tóth Szilárd) kapta meg – írták a szerkesztőségünk számára küldött MTÜ sajtóközleményben. 

A Michelin Guide étteremkalauz fennállása óta világszerte több mint 40 desztinációban, mintegy 30 000 létesítményt értékelt a kiemelkedő minőséget helyezve előtérbe. Ennek is köszönhető, hogy a mai napig ez számít az egyik legrangosabb gasztronómiai elismerésnek.

Ha érdekel benneteket a díjazottak teljes listája, megtaláljátok a guide.michelin.com oldalon, ahol minden étteremről olvashattok egy kis leírást és értékelést angol nyelven.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek