Megérkezett a hamisíthatatlan téli hangulat Dobogókőre

Egész évben, a hét minden napján igazi hütte hangulat várja a látogatókat a dobogókői sípálya tetején megújult Zsindelyes Vendéglőben – adta hírül a síelők.hu.

Megújult a Dobogó-kő tetején található Zsindelyes VendégházForrás: Facebook/Zsindelyes Vendégház Dobogókő

Szeptember végére befejeződtek a bővítési és felújítási munkálatok a dobogókői Makovecz Imre által tervezett, eredetileg 1980-ban épült Zsindelyes síházban. Az épületet duplájára bővítették és teljesen felújították.

Mostantól a régi helyen, de teljesen megújult formában üzemel az étterem, ahol melegkonyhával, forró italokkal, kandallóval, és erdőre nyíló kilátással várják a vendégeket minden nap reggel 8-tól este 19 óráig.

Kihagyhatatlan a ház specialitása: a forró gyömbér ital, de az ételek között is találunk olyan téli különlegességeket is, mint a gombakrémleves, a marhapörkölt vagy a sztrapacska.

A vendégeket kandalló, erdőre nyíló kilátás és finom ételek várjákForrás: Facebook/Zsindelyes Vendégház Dobogókő

A vendégeket egy nyitott tűzterű kandalló is várja, ami melegséget és meghitt hangulatot varázsol a faillatú belső térbe. Az üzemeltető következő projektje a síelési lehetőség újrateremtése lesz a Dobogókőn. 2023 telén lesz éppen 100 éves hazánk legrégebbi sípályája, a jubileumi évre egy új, kétszemélyes ülőlift, valamint egy hóágyúrendszer kialakítását tervezik. A felújított Zsindelyes Vendéglő mellett hangulatos jurtákban lehet egész évben szállást foglalni, félpanziós vagy teljes panziós ellátással.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek