Drónvideón látható, milyen szomorú képet mutat a kiszáradt Tápió-folyó

Emberemlékezet óta nem volt példa a folyó kiszáradására, mondták a helyiek, akik szerint sokkoló látványt nyújt a Tápió-folyó a jelenlegi körülmények között – írták a szoljon.hu oldalán. Az üres mederről búskomor drónvideó készült.

A drónnal felvett minifilmet a Climate Chronicles csapata készítette a helyszínen. A videóban látszódik, hogy egyetlen csepp víz sem maradt a folyóban, csontszáraz lett az egykori folyó helye. A patakpart állatvilága is eltűnt, a gyepterület kiégett, a környéken emberemlékezet óta nem volt ekkora szárazság.

Az egész határrész nagyon szomorú látványt nyújt, a gyepterület teljesen kiégett, a dűlőutakon bokáig ér a por. Eltűntek a vízi állatok, a madarak és a réti virágok is. Egy helyi gazdálkodó, Szűcs Gergely teljesen megdöbbent a szomorú jelenségen, mely az élővilág pusztulásához vezetett. Mikor a napokban keresztülhaladt a Bábosik-hídon  csodálkozva látta, hogy az átkelő mindkét oldalán látszik a folyómeder alja.

A gazda szerint mára teljesen átalakult a terület, míg a hatvanas években az árvíz keserítette meg az itt élők életét, napjainkban az aszály pusztít.
(Nyitókép forrása: Pesti József / szoljon.hu)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek