Egy McDonald's étterem délután 5 órától megtiltotta a belépést 18 év alattiaknak

A tilalmat az Egyesült Királyságbeli Liverpool Church Street-i McDonald's-ban vezették be, mert a munkavállalókat rendszersen „szóbeli és fizikai bántalmazás" érte. A Liverpool étteremben már érvényben van a tilalom, és az egyik vásárló azt mondta, hogy látta is, ahogy egy fiatalt kitessékeltek, aki 5 óra után tért volna be a gyorsétterembe.

A McDonald's figura új értelmet kapott: most már mintha a távozó fiataloknak integetne - illusztrációForrás: Vijaya narasimha/Pixabay

A McDonald's szóvivője így nyilatkozott: „Az elmúlt hetekben megnőtt az antiszociális viselkedéssel kapcsolatos incidensek száma a térségben, amikor embereinket verbális és fizikai bántalmazás érte. Zéró toleranciát alkalmazunk a bűnözéssel és az antiszociális viselkedéssel kapcsolatban, és ideiglenesen korlátoztuk az éttermekbe való belépést a 18 év alatti korosztály számára 17 órától."

Elmondta azt is, hogy ezt a döntést nem hozták meg egykönnyen, és szorosan együttműködnek a rendőrséggel, hogy megoldást találjanak, és segítsenek abban, hogy csökkenjen az ilyen esetek száma.

A hét elején ráadásul a McDonald's megerősítette, hogy 14 év után először emeli meg a sajtburgerei árát. Míg korábban mindössze 99 pennyért (kb. 470 forint) kínálta a sokak által kedvelt hamburgereket, mostanra 1,19 fontra (kb. 560 forint) emeli, a nyár folyamán pedig 10-20 pennyt adnak hozzá az étlapon található tételekhez az Egysült Királyság területén működő egységekben – írja a Ladible. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek