Mégsem épülhet McDonald's Caracalla termái mellé

  Caracalla római császár fürdőépülete egyike a legjobb állapotban megmaradt római kori fürdőknek. A 3. század elején épült komplexumot a 6. századig használták, és naponta átlagosan nyolcezren keresték fel. A hatalmas épület romjai föld alatti alagútjaival a város egyik legnépszerűbb látványossága.

  Caracalla termáipcdazero/pixabay

  Az ennek szomszédságában lévő magánbirtokon akart az amerikai gyorsétteremlánc egy 250 férőhelyes éttermet nyitni, de a terv heves vitákat váltott ki. 

  Egy fogyasztóvédelmi egyesület, a CODACONS például, felemlegetve a vatikáni McDonald's "szégyenét", "tiszteletlenségnek" nevezte a tervet, és azzal fenyegetőzött, hogy a bírósághoz fordul.  

  A hetekig tartó vitákat követően az olasz kulturális miniszter Alberto Bonisoli Facebookon jelentette be, hogy visszavonja az építési engedélyt, írja a Lonely Planet. A döntést a város polgármestere Virginia Raggi is támogatta, aki Twitteren kiírta, hogy "Róma csodáit meg kell védeni."

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!