Új márkanév alatt nyitotta meg éttermeit Oroszországban a McDonald's

Több mint egy tucat gyorsétterem, amelyek egykor McDonald's voltak, új márkajelzéssel nyíltak meg újra Oroszországban – olvasható az Independent oldalán. A gyorséttermi óriás Ukrajna inváziója után márciusban leállította tevékenységét az országban, és úgy döntött, hogy kivonul.

Mind a 850 üzletet eladták Alexander Govor orosz üzletembernek - aki egyébként már 25 éttermet üzemeltet az országban - azzal a feltétellel, hogy a McDonald's nevét és híres boltíves logóját nem használhatják. Az első 15 étterem "Vkusno-i Tochka" (Ízletes és ennyi) néven nyitotta meg kapuit Moszkvában a látogatók előtt.

Bár a logót egy piros körre és két sárga vonalra változtatták, amelyek egy marhahúsos burgerpogácsát és sült krumplit ábrázolnak, mégis mutat némi hasonlóságot a McDonald's emblémájával. Az újranyitásokra június 12-én került sor

A hírek szerint az első időszakban a teljes megszokott kínálat még nem lesz elérhető, és az étlapról lekerült a BigMac burger és a McFlurry fagylalt, mert ezeket a termékeket a fogyasztó a McDonald's márkához köti.

A borítókép forrása: Facebook/ China Xinhua News

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek