Bezár a New York-i Central Park ikonikus látványossága

A Central Parkban található Loeb Boathouse csónakház és étterem idén ősszel bezár, ezzel a történelmi épület egy korszak végét jelzi. Sokan nem örülnek a hírnek, hiszen a turisták és a New York-iak egyaránt kedvelték, ráadásul hírességekbe is bele lehetett ott futni.

Sok hírességgel egyetemben, Whoopi Goldberg is megfordult az ikonikus étterembenForrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/Monica Schipper

A csónakház, amely az 1950-es évek óta áll jelenlegi formájában, már csak október 16-ig kínál lehetőséget a látogatóknak, hogy csónakokat béreljenek vagy, hogy egy finom ételt elfogyaszthassanak a tó partján. A bezárás okaként többek között az emelkedő áruköltségekre és a nehéz üzemeltetésre  hivatkoztak.

Sokan megfordultak a hangulatos tóparti étterembenForrás: NurPhoto via AFP/John Nacion/NurPhoto/John Nacion

A csónakház weboldala szerint az éttermet, – amely Harry és Sally cím1989-es romantikus filmben is szerepelt, – Calvert Vaux, a Central Park tájépítésze tervezte 1872-ben, előzör egy kétszintes viktoriánus faépületnek. Magát az épületet azonban – amely akkoriban 3.6 méter széles és 6 méter hosszú volt – később 1924-ben rusztikus faszerkezetre cserélték, majd végül felújították, és 1954-ben Loeb Boathouse néven született újjá.

Hangulatos rendezvényeknek is otthont adott a csónakház-étteremForrás: Getty Images via AFP/2005 Getty Images/Evan Agostini

A minisztérium illetékesei viszont igyekeznek a lehető leghamarabb új üzemeltetőt keresni, illetve majd céges rendezvényeket, esküvőket szervezni a helyszínre. Addig is a Central Park látogatói még a bezárás előtt átmehetnek a csónakházba, és bérelhetnek egy evezős csónakot vagy gondolát egy ikonikus New York-i élményhez, mindössze 20 dolláros óránkénti áron.

A Central Park ikonikus épülete ősztől már nem látogathatóForrás: Getty Images via AFP/2014 Getty Images/Astrid Stawiarz

A csónakházon túl a parkba érkezők meglátogathatják a Central Park más intézményeit, például a Central Park víztározót, a szabadtéri Delacorte Színházat, vagy piknikezhetnek a Sheep nevű réten – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek