Egy 86 éves olasz nonna éttermet nyitott New Yorkban

Manhattan legújabb étterme egy olasz tésztabár, amit a 86 éves Dora Marzovilla nyitott meg, hogy nyugdíjas kora ellenére ne kelljen folyton otthon ülnie, és közben főzési szenvedélyének is hódolhasson. Az étteremben szinte minden nap friss tésztaételekkel várja a vendégeket – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

Dora Marzovilla a hét hat napján elsétál manhattani lakásától a Midtown East-ben található, újonnan megnyílt étterméhez, a Nonna Dora's Pasta Bar-hoz. Az étteremben öt órán keresztül készülnek a friss tészták, olyan receptek és technikák alapján, amelyeket Nonna Dora 78 évvel ezelőtt tanult meg.

A tésztabár igyekszik klasszikus olasz ételeket kínálni a vendégeknek. Naponta tizenkilenc fajta friss tészta készül lehet választani: készül például orecchiette (pugliai fülecske tészta) nyúl raguval, cavatelli brokkolival és borjúhússal töltött cappelletti (gyűrű alakú tészta), amelyet húslevesben tálalnak.

A robusztus borlapon is inkább olasz borok találhatók, melyek remekül passzolnak az ételekhez. A tésztabárban összesen 28 ülőhely és egy leválasztott különterem található, ha valaki nagyobb bulit, rendezvényt, vagy tésztakészítő tanfolyamot szeretne. 

Dora az 1970-es éveken költözött New Yorkba Pugliából. Miután letelepedett az Egyesült Államokban, varrónőként dolgozott egészen 50 éves koráig, majd otthagyta a varrást, hogy fia új éttermében dolgozzon. 2014-ben szerepelt a "Pasta Grannies" YouTube-csatornán, és az emberek azóta mindenhol keresik legendás orecchiette-jét.

Fia, Nicola februárban bezárta éttermét, hogy több időt töltsön Olaszországban, de ki kellett találnia, hogy mihez kezdjen édesanyjával, aki nem volt hajlandó otthon maradni. „Egyszóval szerepet cseréltünk" – mondja Nicola. "32 évig dolgozott nekem, és most én dolgozom neki. Segítettem a koncepcióban és a kialakításban, de valójában ez az ő étterme."

Dóra nagyon boldog, hogy újra a tésztasodró asztalhoz ülhet, ráadásul a saját éttermében. "Szeretek dolgozni, és szeretek tésztát főzni" - mondja. "A járvány alatt nem volt jó otthon maradni, örülök, hogy visszatértem."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek